Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Έφυγε ο Αντρέα Γκάλο ο παρτιζάνος παπάς του πεζοδρομίου


«Ο παρτιζάνος παπάς του πεζοδρομίου»

Καρδινάλιοι και τρανσέξουαλ στην κηδεία του ιταλού ιερέα Αντρέα Γκάλο

Ο ιερέας των «έσχατων» πάλεψε για την φροντίδα και το άνοιγμα σε περιθωριοποιημένους, ναρκομανείς, πόρνες και αστέγους 
           
Γένοβα
Οι έσχατοι γίνονται πρώτοι στην κηδεία του ιταλού ιερέα Αντρέα Γκάλο, του «ιερέα του πεζοδρομίου» που στάθηκε στο πλευρό των απόκληρων και πέθανε σε ηλικία 84 ετών προκαλώντας συγκίνηση όχι μόνο στην Γένοβα, όπου υπηρετούσε, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Τη θεία λειτουργία για το τελευταίο αντίο στον ιερέα θα τελέσει το Σάββατο ο καρδινάλιος Μπανιάσκο, ψάλτης θα είναι μία τρανσέξουαλ και το φέρετρο θα κουβαλήσουν «μέλη της τοπικής κοινότητας», σύμφωνα με τη Repubblica.
Παρόντες στην κηδεία και στην νεκροπομπή, η οποία θα κυριαρχήσει το μεσημέρι στο τμήμα της Γένοβας γύρω από την εκκλησία του ντον Γκάλλο, θα είναι ο δήμαρχος και αντιπρόσωποι της περιφερειακής κυβέρνησης.

Ο Αντρέα Γκάλο γεννήθηκε στη Γένοβα τον Ιούλιο του 1928 και ακολούθησε φιλοσοφικές σπουδές.
Μετά τις σπουδές του στη Ρώμη και μία ιεραποστολή στη Βραζιλία, επέστρεψε στη Γένοβα ιδρύοντας τη δεκαετία του '70 την κοινότητα του Σαν Μπενεντέτο αλ Πόρτο για να φιλοξενήσει τους φτωχούς και τους περιθωριοποιημένους, ναρκομανείς, πόρνες και αστέγους, «όλους τους τελευταίους», όπως έλεγε.
Ο Αντρέα Γκάλο, θυμούνται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προσπάθησε όλη τη ζωή του να ανοίξει την πόρτα της Εκκλησίας στους περιθωριοποιημένους, να δώσει μάχη για την εργασία, το δικαίωμα στην υπηκοότητα για τους ξένους, να υπερασπίσει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, να στηρίξει τους αδύναμους.
«Η βοήθεια στους τελευταίους είναι καθήκον» έλεγε ο «ιερέας των τελευταίων». Ήταν ο «ιερέας του πεζοδρομίου», ο «κόκκινος ιερέας», ο ανατρεπτικός, μεταρρυθμιστής, επαναστάτης πατέρας Γκάλο που τραγουδούσε τον περασμένο Δεκέμβριο το διάσημο παρτιζάνικο Bella Ciao μέσα στην εκκλησία στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας.
ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου